20140928

Himpunan Contengan Sepanjang Dua Bulan

Assalamualaikum and Peace be Upon You


Hoho~ Peliknya tajuk. -_- Tak ada tajuk sebenarnya, cuma Blogger sediakan juga, kenalah isi. Entri kali ni pendek dari segi tulisan dan panjang dari segi gambar. (Kalau tak faham, tengok sendiri nanti. Anda-anda akan faham.) Sebenarnya dah lama dalam draf, cuma belum siap. Ingatkan nak publish lepas UPSR tapi tak sabar lagi (ingin menunggu! *nyanyi*)~ Hehe. :3 


Waktu malam-malam saya memang susah tidur. Hasilnya? Jadilah contengan di bawah ni. Perasan tak banyak tulisan tepi-tepi tu? Tak nak tunjuk sebab sambil conteng, sambil tulis diari. :3 Untuk pengetahuan, kebanyakan gambar ni saya tak rancang. Lain dirancang, lain jadinya. Huhu~ Okey, okey. Tak payah nak membebel sangatlah! Siapa sudi tataplah lukisan tak seberapa ni *cehh* 




28 Ogos



Ahaha, dalam banyak-banyak, yang ni dengan lagi satu je sempat lukis balik di laptop. Tapi tak tahu kenapa macam 'jendul'.. (Bak kata my big sis.) Yang ni saja ada watermark sebab dah alang-alang edit (untuk combine gambar ni), baik letak terus. Tak adalah kena buat satu-satu macam yang lain.


Ececeh.. Macam model tak? :3 Posing-posing gitu~

Ini pula businesswoman berjawa. Eh, silap! Berjaya. :D

20 September

Seorang lagi model. (Sangat~) Model apa kalau bajunya pun tak cantik dan plain saja? :p

Ini pula badut tunggu giliran buat persembahan dengan resahnya. -_-

Seksinya! *tutup mata*. Asal nak buat dia di tepi pantai, last-last  jadi..? (dia tengah gatal tu, sebab tu garu. :3)

21 September

Orang Arab yang sedang mengaminkan doa, tapi tengah tengok jejaka pujaannya (sampai tersenyum tanpa sedar), hingga tak sedar doa dah habis.(Arabian style~) 

Orang yang tak dikenal pasti jantina tergelak melihat orang Arab tadi tak turun-turun tangan. Saya pun tak tahu dia ni jantan ke betina. '_'
Budak onigiri. :3 (Japanese style~)

American style~

Suka benar kau lukis doodle pakai hoodie ya? -_-

Jangan tanya kenapa lepas lukis, dia terzoom in. -_- Tengoklah kucing waktu diconteng tu, terapung! :o Nanti orang salah faham dia cekik pula kucing tu. (Fakta: Kucing berbulu putih tulen dan dan bermata biru selalunya pekak.) 

24 September

Amoi nak jual mekap ya? :|

Yang ni muka dia cantik...

...Yang ni badan dia cantik. (Jangan salah faham!)


Besarnya.. o_o 

Seperti pernah ku lihat... Tapi di mana?

Rasanya anda-anda boleh baca tulisan tepi tu. Olive Oyl (isteri Popeye yang kurus keding tuu)~ XD

Mungkin ada yang tertanya-tanya, kata conteng. Kenapa cantik saja? (Bakul mana bakul? Nak naik, then angkat. :3 *if you know what I mean*) Ini adalah kerana (keluar dah ayat periksa), yang buruk tak kan nak tunjuk kot!~ Sebab yang buruk terlampau buruk, yang cantik terlampau cantik dan yang tengah-tengah terlampau tengah-tengah. ._. (Baldi mana baldi? Nak muntah!)

Saya tak letak watermark sebab saya percaya semua penunjung blog ni baik-baik. Tiada yang sanggup ambil ya? ;) (Alasan! Sebenarnya orang tu malas. :p) Kalau ada yang anda-anda mahu, komen saja. Nanti saya free, InshaaALLAH saya buat freebies okey? :D


p/s: Maaf sangat-sangat untuk yang jemput/tag saya untuk liebster award, giveaway dsb. Nanti lepas habis UPSR boleh? :3 Sebab bosan asyik menaip. -_-

8 comments

  1. oh,calon UPSR rupanya ya dik..hehe.. goodluck . harini last paper kan? hehe..lepas ni dah boleh merdeka..

    lupa,btw gambar atas2 tu comel,akak dlu selalu juga menconteng bila sedar tak ada rupa terus tukar hobi..ekeekkeke

    ReplyDelete
  2. Rajin kebenor ye lukis then edit ...jom nanti lps akak habis pt3 kita main lukis2 or art trade sama-sama nak? Anyway jemput baca pengalaman akak first time amek PT3. nguehehe klik sini oh ya, happy upcoming birthday (2 october kan?). Maybe beberapa minggu lagi baru datang blog ni balik.. nguehehe

    ReplyDelete
  3. hhahaha, lawak laa adik ni.
    Btw wish u luck in UPSR !

    ReplyDelete
  4. Ya Allah dik , rajinnya kau melukis . In Sya Allah lelama nanti mestii cunnn gilos lukisan niee . hihiks

    ReplyDelete