20141222

Vector Potrait Untuk Top Commenters November - Wani Si Ulat Buku & Anis Nadhilah

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Yeeee. Aku tahu, sekarang dah nak tamat Disember baru update November punya. Tak usah mengingatkan aku. -_-

Sungguh, teramat sibuk bebaru ni. Banyak events, dan sedang berkemas-kemas, takut-takut banjir. Ehem ehem. Masih ada yang tak tahu aku tinggal di Pahang, Pantai Timur? =p

Hujan asyik turun tak berhenti. Tapi tak menentu. Ha cemana tu? Dia macam ikut musim pulak. Lepas berapa hari hujan lebat, then berhenti sehari (Walaupun sehari, tetap sempat untuk air surut balik.) So,.. Entahlah.

Harapnya tak la kan. Tahun lepas punya banjir pun tak siap kemas lagi. (Baru nak dekat 90%) Haa nampak tak betapa banyaknya barang di situ? =3=

Wahaha terlencong jauh daripada tajuk. Baik, ini artwork ku baru-baru ni.

Oppss! Sebelum tu, sila beri tepukan pada Top Commenter November. Ahaha. Jangan majuk (harap faham), dah tengah Disember baru beri penghargaan. ;p


Wani,
Sis Anis,
Kak Nana,
Kak Siti,..
..dan cik Mimie.

Mungkin ada yang pelik, bulan Oktober dulu beri hadiah untuk kak Nana sorang je. Kenapa bulan November bertambah satu pula? Okey. Sebab beza satu komen. See? Aku yang terlalu baik hati. B)

(Sebenarnya sebab ku memahami perasaan geram pabila tak dapat hadiah tapi beza satu je. Cis! Macamlah sis Anis nak sangat aku buatkan vector~)


...okey sambung balik!


Sungguh! Aku mengaku, ini artwork 'terpaling-tak-jadi' aku. Sorry sesangat Wani. TT_TT Warna kulit dah lah kuningg. (Aku over blur-ed sebenarnya. Ah menyesalnya aku!!) 


Sebenarnyaa.. Gambar tu goyang. Aku tak tahu garisan mana satu yang betul, susah nak lukis. Nanti Wani beri gambar yang jelas ya? Kalau saya rajin saya tolong buat semula. ;) 

(Tapi lambat lah.. Sebab dah turun tangga priority. Aku tawarkan pun dah kira baik ni. Tak pueh hati punya fasal. ;p)

p/s: Terharu sebab Wani sudi buat gambar ni jadi profile picture Google Account dia walaupun tak jadi sungguh. T^T



Ahaha. Yang ni pula yang aku paling puas hati dan paling jadi. Vector sis Anis. Sungguh tak adil bukan? Eh dengar dulu aku cerita. Pi ambik popcorn, pastu baru sambung baca.


Walaupun nampak tak ada jarak masa antara kedua ni, maksudnya tetap dalam bulan November juga,.. tapi banyak sangat berubah. Paling tak jadi & paling jadi.

Tapi kau tak tahu. Sebenarnya, tersangat besar jarak masa antara kedua-dua vector ni! Nak dekat sebulan jugalah, tak caya tanya orang ni. ;p

Actuallyy, setelah menekan enter untuk beri vector Wani hari tu, aku teramatlah rasa bersalah sehingga tunggu beberapa hari sebelum mula buat sis Anis punya.

Di entri ini ada menyebut bahawasanya si aku (?) ni berebut laptop dengan my big sis tu. Betul, itu tak tipu. Tapi hanya sebagai alasan. Oh, kakakku dikambing hitamkan! =3 *happy* #cruel

Sepanjang tempoh 'aku-tak-mula-buat-lagi' tu, aku pergi munasabah (?) diri, tengok banyak lagi contoh vector dari sifu vector: sis Azhafizah, menambahkan ilmu di otak. Dan menambahkan layer shading.

Jika vector Wani itu banyak ini layer warnanya;



Vector sis Anis pula sebanyak ini.




Ada 2 perbezaan di situ, Pertamanya, tentulah kau boleh nampak, sis Anis punya lebih banyak layer. Dan keduanya, aku tak percaya dan tak buat dah layer mode. Baik pilih sendiri warna.




Untuk yang blur tak tahu apa aku kata, layar mode ni macam.. Okey tengok sini ye.

Multiply - Gandakan warna. Macam.. Warna biru X2, jadi biru gelap. Ada pa'am? XD
Luminosity - Yang ni nipis cerahkan warna. Contoh, biru gelap,.. Jadi biru cerah. Kot? =p

Okey tu je aku tahu. Banyakk lagi layer mode yang lain, tapi dua ni jela yang aku pernah guna. Tak reti explore. =3

Ohoho tak pasal-pasal dah dapat class free kat sini. -..-



K bye? Ada yang aku lupa tulis ke...


p/s: My mom kata bila dia dapat bonus bulan 1 nanti baru InshaALLAH, beli tablet untuk aku. Huwaa lamanya~! T^T (Okey, tak sebenarnya. Bulan depan je kot. Mengada lebih.)

p/s(2): Setelah sekian lama, akhirnya dah tak scheduled post. ;p Sekarang pukul 11:17 pagi, agak sesuai jugalah untuk update blog~

p/s(3): Rasa macam nak buang Cbox tu.. Tak larat dah balas jejak. T_T

Read More

20141128

Freebies: Chibi Muslimah {Part 1}

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Aduhh. Segan betullah. Segan sangat dengan para bloggers semua. Masih sudi lawat abandoned blog ni. Setiap hari mesti ada sahaja pending comments. 


Sorry, masih tiada mood untuk berblogging. Setiap kali cuba nak balas jejak, baru satu dua dah close tab. Then melukis atau main game. Hoho. -..- 

Mungkin sebab dah jumpa perkara yang lebih menarik untuk dibuat. Grr. :p Ngee~ Sebab dah terlukis ni, tak tahu nak buat apa,.. Nah freebies. ^v^

AMARAN UNTUK COPYCAT!! AKU TAK HALALKAN JIKA KAU AMBIL TANPA CREDIT! KAU TAK TAHU BETAPA SUSAHNYA LUKIS GUNA MOUSE 100%! -_-

(Bila nak dapat tablet ni.. Senang sikit kerja. T^T Ada yang sudi belanja tak? Cet~! ;p)



Biru

Coklat

Hijau

Kelabu

Kuning

Merah (Tapi macam pink je..)

Oren...?

Pink

Ungu

Credit: Corak tudung | Tutorial mata | Fesyen tudung
 

p/s: Kenapa nama entri ni part 1? Sebab aku ada save base dia, so nanti mungkin nanti aku akan buat freebies lain, tapi gaya sama. Faham tak? =3= Alah, maksudnya macam orang yang sama tukar-tukar bajulah~ =p

p/s(2): Kalau ambil jangan lupa komen ya. Nak tengok berapa ramai yang suka. ;)

p/s(3): Nak request warna pun boleh. Nanti, InshaALLAH kalau free aku update. =D
Read More

20141124

Artwork - My Sis' Vector

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


She's really annoying, big-headed, ego, and loves to sing Rude over and over, makes my ear aches. But above all, she's a really good listener. :)


Oh, and she's cute too! With dimples. :D (Even none of my family has it.) 


p/s: I know, why put watermark? It's not like anyone want to steal her photo. But, just in case~

p/s(2): Curi-curi update sementara dia sidai kain. =P

p/s(3): Mood berblogging masih ke laut. So,.. Wait for me untuk balas jejak okeyh? ;)

p/s(4): One more. She always berebut laptop with me. Oh, there she comes! Bye. 
Read More

20141121

Liebster Award #12 - Namy

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Zaman bila kak Namy bagi ni.. Baru nak jawab. Suka hutang lama-lama. =3= Eh, better late than never kan? :p



1. Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda
2. Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau. 
3. Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000. 

1. Antara Sahabat & Cinta siapa lebih Utama?

Keluarga. :p (Orang tanya A ke B dia jawab C. -_- Budak ni memang selalu macam ni. Maaf ya kak Namy!)

Sebab? Kalau sahabat.. jarang ada yang betul-betul sejati, berjanji sehidup semati. Jarang sangat!

Lagipun memang aku ni tak pandai berkawan. Susah sebanarnya nak jadi sahabat aku. :) (Maksud - kawan, sekadar orang yang tahu nama. Contoh, classmate. Sahabat, orang yang membuatkan kau selesa, dan be yourself bila dengan dia.)


Kenapa bukan cinta? >.< Actually aku tak pernah selesa kalau dengan lelaki. Walaupun dia ayah aku sendiri! Kalau berdua,.. Rasa lain macam. Lol. -_- Jangan haraplah boleh bercinta. Setakat tenung dari jauh bolehlah...

Nampak? Dua-dua tak boleh. So.. Keluarga je lah. I mean, the whole family. Not just men. :p

2. Ciri - ciri suami idaman?

Of course, yang boleh bimbing ke syurgalah, InshaALLAH. Er.. Terlalu awal bicang fasal hal ni. Rasa malu pula. Next question please! >///<

3. Candle light dinner bersama Hafiz Awan Nano atau Lee Kwang Soo, jika diberi pilihan?

Tak nak dua-dua. T^T (Lihat jawapan nombor 1.) Tapi kalau bukan candlelight dinner, I mean macam fan meeting biasa, I prefer Kwang Soo. :] Maklumlah, peminat tegar Running Man. Furthermore, he's gentleman, not arrogant nor ego, friendly, and funny. :)

4. Perempuan atau Lelaki yang lebih melecehkan?

Lelaki. Yelah, fikiran berbeza. Banyak perkara yang tak sependapat. But.. It depends jugaklah. Aku cakap mostly je tu.

5.  Filem Melayu, Hollywood atau Bollywood lebih awesome?

Aku tak suka tengok filem. Kalau tengok pun, aku tak ikut genre. Asal best, 'belasah' je lah. :p

6. Jika terjumpa RM10,000 dihadapan pintu rumah, apakah yang awak akan lakukan?

Bagi polis. ^_^ Mana tahu, kalau tuan punya duit tu pemurah dia bagi habuan sikit. :p (Terserlah ketidak-ikhlasan-nya di situ. Jangan tiru aksi ini di rumah, sekolah, tempat kerja mahupun stesen minyak.)

7. Ceritakan tentang rumah Idaman awak?

Ada swimming pool, great scenery, strategic place. :D Paling penting, mesti dengar azan dan bebas dari gangguan jin. Barulah isi rumah sentiasa harmoni dan jarang bergaduh. ;) (Ada ke orang bergaduh dengan barang? Ada, it's me. Huhu, lel.

Selalu bergaduh dengan laptop ni sebab sensitif sangat. Sekejap detect internet, sekejap tak. Padahal abang aku selamba je main internet depan aku yang tak dapat ni. Cis~!)

8. Jika saya seorang Perdana Menteri...?

Saya akan serah jawatan tu pada mereka yang lebih layak. :) Tak mahu ambil risiko, pegang jawatan yang banyak tanggungjawab. Risau jika tak laksanakan dengan baik, diterima hukuman di akhirat nanti. Lagipun perempuan mana boleh jadi pemimpin kan? :p

9. Saya tidak sabar untuk...?

Terbitkan novel sendiri!! >w< (Tapi budak ni tak pernah berusaha. Ikut musim pula. Selang 3 bulan baru aktif tulis manuskrip. Mana nak siap macam tu. -_-)

10. Sasaran hidup 10 tahun akan datang?

Sudah bergelar seorang novelistar yang berjaya. :] Dan harapnya dah ada rumah sendiri. :D

11. Teringin hidup berjiran dengan....?

Entahlah~ Asal bukan dengan penagih dadah/mat rempit/pelacur sudahlah. Semoga jiran itu juga tiada anak yang bising tengah malam. XD

Ok, done! And it's 5:17 in the morning now~ =p (Ketika ayat ini ditulis.)

p/s: Aku tak ikut syarat nombor 3 sebab sekarang dah lewat sangat. Tak sempat cari orang. Bunyi alarm kedengaran di setiap penjuru rumah. '-' Nak tutup laptop ni, sebelum orang perasan tak tidur lagi. >.< K bye.
 
Read More

20141105

Segmen Bloglist November by Dilakazuha

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

//Klik sini untuk join

Semua syarat dah ikut awal-awal, rugilah tak join, ye dak? 
Untung-untung masuk bloglist. Hehe~ ^_^

Tarikh tutup: 7 November 2014
Read More

20141104

Vector Untuk Top Commenter October - Aina Akmal

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Wakaka~ Dah 4 haribulan baru umum Top Commenters October. =3= Mianhe. Baru-baru ni sibuk bangat sih! Maklumlah, kakak baru bersalin.

So.. Top 5 Commenters October ialah; 


Kak Nana,
Kak Gee,
Wani, 
Kak Yun Sing,.. 
Dan kak Fara


(Semua yang URL dah hafal! XD Kebetulan kah?~)

Ikutkan hati, mahu sahaja buat hadiah untuk kelima-lima sekali. Tapi keutamaan sekarang untuk kak Nana dulu. Yalah, dia yang terbanyak komen~ Mungkin nanti ai buat untuk pengomen yang lain pula. ;)

(Jangan salahkan daku selalu me'mention' namamu. Engkau yang memaksa diriku berbuat begitu. Huhu. T_T) [Rasanya kalau ada Label Aina Akmal dah banyak dah ni. =p)

2 November hari tu dah minta kak Nana hantar gambar untuk divector. Dia kasi gambar jantan pulok~ Terpaksalah den tenung gambarnya lama-lama. T_T

-Yang ori tanpa watermark punya dah email ya. ;)-



Tolongg sangat-sangat jangan culik. He's mine! curi. The vector is mine! >_< Susah gila kot. terutama bahagian rambut dia tu. T^T

Memang lagi susah daripada buat doodle. Tapi lebih senang mungkin? Huahaha dah berbelit dah. I mean, kalau buat doodle, banyak step.

Mula-mula kena cari idea. Fikirkan pose. Warna dan sebagainya. Tapi kalau vector, just lukis balik. Haa cenggitulah.

Cuma.. tu lah. Masa lebih lama. Nak dekat 12 jam rasanya. Seharian tenung gambar si mamat ni je. Nasib tak ada orang nampak. Kalau tak mesti ingat I angau. Padahal nama pun tak tahu. Wahai kak Nana, inikah Donghae yang selalu disebutkan?~

Okey tak tahu nak taip apa dah. Tata! XD

Read More

20141101

1st Segmen: Blogwalking bersama-sama by Khairunnisa Hassan

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Another blogwalking segment! Hehe~ ^w^ 

//Klik sini untuk join.

Sonang yo syaratnya~ (I orang Pahang k. Saja nak try cakap Nogori. n_n Hogoh Pahang hogoh! [Cis, mentang-mentang bola malam ni. =P]) 

Bermula dari 1 November
hingga 1 Desember 2014

p/s: Entri pertama untuk label Segmen Disember 2014~
Read More

Segmen Blogwalking By IJ #1

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Memang ramai Bloggers buat segmen hari ni. Maklumlah, 1 November. (That reminds me. Lepas siap join semua segmen kena buat doodle untuk Top Commenters October pula! ><) Permulaan bulan hingga pertengahan/akhir bulan lagi senang nak kira.

Okey, cukuplah permulaan yang merapu mapu tu! Kali ni join segmen blogwalking oleh Iris Jasmine yang pertama. Jom ramai-ramai support segmen pertama beliau! Manalah tahu, nanti beliau buat giveaway pula kan? Hehe~


KLIK BANNER YANG CANTIK NI UNTUK JOIN ^_^

Segmen ini tamat pada 14 November 2014. Bermaksud, berlangsung selama 14 hari yang bersamaan dengan 2 minggu. Elok benarlah tempoh untuk berblogwalking~

Oh ya! Ini bukan segmen blogwalking semata-mata ya! Ada hadiah juga~ Dipilih melalui random.org. Adil bagi semua orang!

Pemenang pertama akan dapat topup RM20 dan pemenang kedua & ketiga akan dapat topup RM10 setiap seorang. Kira banyaklah tu. Boleh korang bergayut dengan phone lama-lama kan? Maklumlah dapat topup free. :p

Baik, mari join beramai-ramai! =D
Read More

Segmen Blogwalking By DayangDeno #2

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

//Klik sini untuk join

Bagi Blogger yang banyak join giveaway, pasti perasan nama ini selalu muncul kan? Dayang Deno. Lebih-lebih lagi giveaway yang popular-popular. Selalunya beliau selalu sponser doodle atau vector. Perasan? ;)

Bila tengok di Blogger Dashboard.. Dah ramai sangat join segmen ni. Saya pun peliklah, segmen blogwalking biasa selalunya tiadalah ramai orang join secara mendadak. Bila baca syarat-syaratnya.. Oh patutlah.

Dua peserta bertuah bakal menerima doodle art rupanya! =D Doodle kak Deno memang osem-osem. Baru-baru ni beliau banyak post fasal doodle. Sampai buku rawatan pun di'doodle' sekali! :p

Untung, untung.. Siapa yang dapat hadiahnya. Cuba tengok gambar di bawah. Cantik gila kan? Inilah contoh hadiahnya~




Deno akan sketch, then akan ada nama pemenang di tengah2.. Kemudian, drawing akan deno laminate dan pos pada pemenang. Khas untuk dua orang pemenang bertuah ^_^ 
**Pemenang akan dipilih menggunakan **random.org 

 
[Copy paste dari SINI]


Pemenang akan dipilih melalui random.org. Semua orang berpeluang menang! Tak rugi pun join. Untung-untung, korang dapat doodle art tu. Boleh gantung dalam bilik ke~ ^_^ Jadi hiasan.




**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 November 2014
Read More

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

Tamat 16.11.2014

Join cepat sebelum terlambat ;)

Read More

20141030

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul

Cash: RM 390
Topup: RM 195
Barangan: Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2
Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Read More

Art Trade: Aina Akmal

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Ada yang terkejut tak baca tajuk? =p (Kalau dah baca kak Aina punya entri dulu, opcos lah tak kan~ Dan siapa yang baca entri tu dulu akan tahu yang saya terlewat berapa jam. =3=)

Versatil sungguh kak Aina. Jadi designer blog boleh, penulis boleh, chef boleh, pelukis pun boleh? Ramai-ramai tunjuk thumbs up depan batang hidung dia. -..-(y) 

Waktu mula-mula baca komen nak art trade, tokojot den! On that time, I was like;

//Senyum ada makna. ;3



Rasa macam jurulatih badminton sudi bertukar bekal dengan pemain simpanan hoki! Uish, mana tak bangga? -..- (Fakta: Barniyah Ammara memang seorang pemain simpanan hoki. serius! .__. Well~ sport is not my field. Huhu.)

Dua bidang berbeza.. Disatukan dengan seni. So sweet kan? ^_^

Sebelum tu tengok kak Aina punya dulu~ ^-^

Not bad~ Actually my first art trade was uglier than this. >_> 
Salah eja tu~ Patut E yang double. =P

Bila siap lukis, I can't believe my own eyes. Very cute! (Bukan masuk bakul angkat sendiri ya, it's a fact. -..- [for me lah]) Tak percaya? Cubalah tengok sendiri~ ^_^





Mampus den kalau orang Korea tengok ni.. '-' Bukan tak nak lukis baju bangsa sendiri (baju kurung), tapi dah banyak kali sangat dah buat. Ai sukakan kelainan. =3

p/s: Sorry kak Aina! Lupa buat spek. =_= Andaikan tengah pakai contact lens je lah ye~ =P
Read More

20141029

Doodle Untuk Follower #123 - Ahlam Miera Shafie

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Yeay!~ Siap!! =D Nasib baik tak lama sangat jarak dengan yang sebelum ni. =P Sebelumnya, sorry sebab asyik update fasal doodle je~ T__T


Sebelum ni, bila lukis doodle untuk orang selalunya ikut apa yang dia suka. Warna, benda yang nak dipegang. =p Tapi owner blog kali ni tak tulis pula semua tu. Hmm~ :\


Waktu nak pilih warna paling mencabar sekali.. Sebab tak tahu warna apa yang follower #123, Ahlam Miera Shafie suka~ Tapi bila tengok blognya yang bertemakan purple+merah, dapatlah ilham sikit-sikit~

Jenuhlah search Google Image, fesyen tudung, baju... dan segala macam keywords lah! T^T (Sebab tak mahu fesyen yang sama setiap kali) Akhirnya, jumpa gambar ni~

//Credit to Google Image

Bukan nak promote ya! Cuma nak beritahu, tanpa gambar ni, siapalah saya tak siaplah doodle~ Sebab lebih kurang 90% idea dari sini. =p

p/s: Nak tahu apa keyword dia? Tudung bawal bulat! >_<


Okey sekarang klik doodle di bawah ni. Bandingkan dengan gambar di atas. Serupa tak? =p

Tolong jangan ambil tanpa kebenaran ya sayangs~ T_T

Okey.. Maaf sebab doodle ni 'ter'tembam sedikit. T^T Tapi tembam pun comel kan? =3=

Harap  suka! ^_^

p/s: Dah pukul 10:30 p.m. dah? Cepatnya masa berlalu~ T_T


Read More

20141028

Doodle Untuk Follower #111 - Jie Najihah

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Yezza! Setelah sekian lama bertungkus lumus (huhu~), akhirnya siap juga Doodle Untuk Follower #111, Jie Najihah! ^_^

Huhu, dah sampai #126 [setakat ini] baru mahu siapkan yang #111 punya. =P Sorry! >< Okey, nah untuk kak Jie~ :)

Macam biasa, siapa ambil tanpa kebenaran, tak tahulah apa nasib kau nanti. =_=

Pertama kali berjaya lukis tudung bawal.. '-' That's why lambat. Setiap kali buat tak jadi. =P Akhirnya... T^T

Sorry kak Jie curi slogan akak. Hehe~ Semoga suka ya! ;)

p/s: Nak juga letak awan. Cuba tengok brooch dia tu, lel~
p/s: Untuk followers #123 punya lain kali ya, huhu~ T^T
Read More

20141027

Segmen Blogger Cergas dan Santai

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


//Klik sini untuk join.

Okey, saya dijemput oleh tuan blog untuk join segmen ni. Baca macam best saja~ Untuk join, korang diberi pilihan untuk jawab tiga soalan. Asalnya saya tak mahu, sebab nombor 1 tak tahu nak jawab apa.. Tapi yang lain boleh jawab.. So, yeah. =D [Even I pun bukan 'cergas' (aktif) sangat~ :3]

1. Lagu/Movie/Novel kegemaran [currently]

Apa Khabar - Joe Flizzow feat. SonaOne

Kenapa? sebab terasa kasih sayang beliau pada rakannya (Malique) even I tak kenal Malique ni, tapi tetap dapat selami. Segala kenangan mereka bersama.. Cuba dengar, fahamkan liriknya. Terutama sekali;
"Kadang kala waktu berhenti, ku toleh ke sisi, engkau tiada di sampingku.. Tapi lebih seringkali, bertemu dalam mimpi, semuka dengan sahabatku.."

2. Suggestkan satu link blog kegemaran.

Tentulah nurainahanis.blogspot.com! Bagi yang membaca entri-entri sebelum ni, mesti perasan dah banyak kali mention link blog dia. Nampak sangat tak ada kawan lain, hoho. *0*

Kenapa mesti lawat? Cuba klik link tu dulu.. Baca satu dua entri, mesti terus addicted! Huhu, that's how I got involved tahu~ =3=

3. Entri yang paling 'berilmiah' yang pernah dipost. :p

Actually ni yang paling malu nak share. Bukan sebab tiada, cuma.. Pernahlah sekali up entri fasal motivasi. Tapi perkataan berterabur. Entah orang faham entah tidak. Tak apa, cer try baca dulu. :p >KLIK SINI<


Okey, siap! ^_^

Read More

Liebster Award #11 - Wani Si Ulat Buku

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Liebster lagi, hoyeh!~ ^_^ Kebetulan pula masa tag dengan yang sebelum ni lebih kurang sama (selang berapa hari saja. :3). Ditag oleh Wani Si Ulat Buku. Clap clap! :)


Mention the person who nominated you with a link to their blog.
answer the 11 questions asked.
nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
create 11 of your own questions for them to answer.
notify your nominee.

1.Apakah hobi anda?
Banyak.. Tak muat nak tulis sini. :D


2.Nyatakan 3 buah lagu kegemaran anda.
Juga banyak~ Dan sedang mood malas untuk pilih. Sorry! ><


3.Apakah warna kegemaran anda?
Warna pastel, yang cerah-cerah dan sedap mata memandang. :)

4.Apakah tujuan anda berblogging?
Entahlah, dah lupa. :p


5.Nyatakan 2 blog kegemaran anda.
http://nurainahanis.blogspot.com/
http://wanaseoby.blogspot.com/ [Blog beliau baru bertukar rupa! ^_^]
Hentam sajalah labu~ :p Blog yang banyak tutorial juga pilih! XD


6.Apakah perkara paling lucu yang pernah berlaku pada anda?

Ayok! Tak ingatlah~ :3


7.Apakah pandangan anda terhadap blog saya?
Biru~ ^_^


8.Anda berasal dari negeri mana?
Pahang~


9.Nyatakan 5 fakta tentang diri anda.
Suka tidur, tak pandai buat kawan, suka berangan, suka haiwan dan tak suka serangga & kumbang. Hah, cukup lima! =3=


10.Kalau anda memenangi duit berjumlah 1 juta,apakah yang anda belanjakan dengan duit itu?
Mula-mula simpan dalam bank separuh, separuh lagi renovate rumah dan bercuti. Yeah! :D (y)


11.Apakah makanan kegemaran anda?
Tempe forever and ever!! :DD


p/s: Maaf jawapan kurang memuaskan. TT^TT



-The End-

Read More

Liebster Award #10 - Fara_nym

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Ditag oleh Kak Fara_nym ShdwFang Boboiboy~ ^_^ Tapi kalau nak pendek panggil kak Fara saja. :p Haha, okey.. *cough, cough*


あ. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
い. Answer the 11 questions asked.
う.  Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
え. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee.

あ.  Have you ever feel like 'you' were abandoned?
All the time. Well~ I ni sensetif orangnya. :3



い. What do you want? (hountouni want * nak sangat)

Too many lah~ Tapi rasanya yang I nak sangat sekarang,.. Siapkan manuskripppp~ T^T (Tapi tak siap-siap. Sempat pula main tag-tag. :p) 



う.  You already seen my blog right? What do you think of me?
Oh, maksudnya first impression? Hmm~ Otaku. Kemas. Kretif~ ^_^ [Dah jujur sehabis jujur dah ni. :p]



え. How did  you express your feelings?
Paling senang, through writing lah. I mean, I cakap pun selalu berterabur. Tapi bila menaip, jadi bahasa sastera pula. Aik? :p



か. What do you think if an otaku meet a kpoper and a directioner?
Muahaha~ I see what you mean there. =3 Clashes, of course. Masing-masing nak memenangkan idola (Okey, mungkin tak sesuai digunakan untuk otaku. '-') masing-masing.


Nasib baik I tengah-tengah. Otaku 15%, Kpoper 20%, Directioner 5% (Adalah minat sikit~) dan selebihnya adalah saya. ^_^


き. Do you Love to draw? if you do, why? if you don't then why?
Yes. Sebab waktu menconteng tu seolah-olah membebaskan segala kekusutan di otak. Jari bergerak sendiri. If you like me, you know what I mean. ;)


く. Babies or children ? which one do you most prefer to take care of? Why?
Tak nak jawab soalan ni boleh? T^T Don't like both. Too hard to handle. But if I had to choose one, I'd prefer children lah. Sebab baby tak pandai cakap. Tak tahu apa yang dia nak. '-'



け. Type of song that you like?
Sweet, dan santai~ Tidak terlalu slow, dan tidak terlalu rancak. Macam piano dan lagu-lagu Juniel. ^_^ (Act, hampir semua lagu dia taste I. Don't know why. I recommend, Babo (Fool)~ ;))



こ. Whats on your mind right now? (random. no thinking on this time) Honest please~
Blank. Really. '-'



さ. If you have 'travel' all of my blog, since when I'm an Otaku? If you don't, what was your expression and thought when the first time you took a look of my blog?
Entahlah~ :p Sorry. Sudah dijawab di soalan nombor 3. (^_^')



し. What type of my blog when the first time you get in.(zaman purple dulu / zaman hijau skang ni). What do you think of my blog. Comment my blog ..Onegai! (please) and be Honest please~
Sebenarnya kali pertama singgah bukan kali pertama. Sebelum bergelar Blogger dah pernah jenguk~ Waktu tu purple tak silap saya.

Kemudian terjumpa lagi sekali, at that time pakai skin Hiatus. Thennn barulah jenguk secara aktif ketika sedang guna theme sekarang~ ^_^ (Hoho, harap faham penjelasan yang berbelit tu. -_-')

Comment? I don't really know how to comment actually. Simple, ringan,.. Cuma warna tema yang agak suram. :) Oh ya, dan lagu itu agak membingitkan telinga. Sorry! ><

-The End-

Read More

20141022

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Another review segment! >_< Nampak sangat budak seorang ni nak sangat direview kan? =P Memanglah hari tu dah pernah kena sekali, tapi beliau review semua orang. Jadi, tumpuan kurang pada blog ni. 

//Klik sini untuk join.


Segment Blog Review by Sally Samsaiman ni akan review 5 peserta bertuah sahaja. Jadi, tumpuan lebih pada mereka yang menanglah, tak gitu? =3 Owner blog ni ada 1500+  followers tahu! Kemungkinan pageview meningkat secara mendadak (jika menang) amat tinggi~ ^_^ 

Tuan blog akan guna khidmat random.org, jadi semua orang berpeluang untuk direview! ;) Segmen ini akan berlangsung dari 21 Oktober hingga 11:59 p.m. (waktu Malaysia) 26 Oktober 2014. Oh sekejap saja! Baik join cepat sebelum terlambat! ;D

Read More