20141030

Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul

Cash: RM 390
Topup: RM 195
Barangan: Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2
Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI

Read More

Art Trade: Aina Akmal

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Ada yang terkejut tak baca tajuk? =p (Kalau dah baca kak Aina punya entri dulu, opcos lah tak kan~ Dan siapa yang baca entri tu dulu akan tahu yang saya terlewat berapa jam. =3=)

Versatil sungguh kak Aina. Jadi designer blog boleh, penulis boleh, chef boleh, pelukis pun boleh? Ramai-ramai tunjuk thumbs up depan batang hidung dia. -..-(y) 

Waktu mula-mula baca komen nak art trade, tokojot den! On that time, I was like;

//Senyum ada makna. ;3



Rasa macam jurulatih badminton sudi bertukar bekal dengan pemain simpanan hoki! Uish, mana tak bangga? -..- (Fakta: Barniyah Ammara memang seorang pemain simpanan hoki. serius! .__. Well~ sport is not my field. Huhu.)

Dua bidang berbeza.. Disatukan dengan seni. So sweet kan? ^_^

Sebelum tu tengok kak Aina punya dulu~ ^-^

Not bad~ Actually my first art trade was uglier than this. >_> 
Salah eja tu~ Patut E yang double. =P

Bila siap lukis, I can't believe my own eyes. Very cute! (Bukan masuk bakul angkat sendiri ya, it's a fact. -..- [for me lah]) Tak percaya? Cubalah tengok sendiri~ ^_^





Mampus den kalau orang Korea tengok ni.. '-' Bukan tak nak lukis baju bangsa sendiri (baju kurung), tapi dah banyak kali sangat dah buat. Ai sukakan kelainan. =3

p/s: Sorry kak Aina! Lupa buat spek. =_= Andaikan tengah pakai contact lens je lah ye~ =P
Read More

20141029

Doodle Untuk Follower #123 - Ahlam Miera Shafie

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Yeay!~ Siap!! =D Nasib baik tak lama sangat jarak dengan yang sebelum ni. =P Sebelumnya, sorry sebab asyik update fasal doodle je~ T__T


Sebelum ni, bila lukis doodle untuk orang selalunya ikut apa yang dia suka. Warna, benda yang nak dipegang. =p Tapi owner blog kali ni tak tulis pula semua tu. Hmm~ :\


Waktu nak pilih warna paling mencabar sekali.. Sebab tak tahu warna apa yang follower #123, Ahlam Miera Shafie suka~ Tapi bila tengok blognya yang bertemakan purple+merah, dapatlah ilham sikit-sikit~

Jenuhlah search Google Image, fesyen tudung, baju... dan segala macam keywords lah! T^T (Sebab tak mahu fesyen yang sama setiap kali) Akhirnya, jumpa gambar ni~

//Credit to Google Image

Bukan nak promote ya! Cuma nak beritahu, tanpa gambar ni, siapalah saya tak siaplah doodle~ Sebab lebih kurang 90% idea dari sini. =p

p/s: Nak tahu apa keyword dia? Tudung bawal bulat! >_<


Okey sekarang klik doodle di bawah ni. Bandingkan dengan gambar di atas. Serupa tak? =p

Tolong jangan ambil tanpa kebenaran ya sayangs~ T_T

Okey.. Maaf sebab doodle ni 'ter'tembam sedikit. T^T Tapi tembam pun comel kan? =3=

Harap  suka! ^_^

p/s: Dah pukul 10:30 p.m. dah? Cepatnya masa berlalu~ T_T


Read More

20141028

Doodle Untuk Follower #111 - Jie Najihah

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Yezza! Setelah sekian lama bertungkus lumus (huhu~), akhirnya siap juga Doodle Untuk Follower #111, Jie Najihah! ^_^

Huhu, dah sampai #126 [setakat ini] baru mahu siapkan yang #111 punya. =P Sorry! >< Okey, nah untuk kak Jie~ :)

Macam biasa, siapa ambil tanpa kebenaran, tak tahulah apa nasib kau nanti. =_=

Pertama kali berjaya lukis tudung bawal.. '-' That's why lambat. Setiap kali buat tak jadi. =P Akhirnya... T^T

Sorry kak Jie curi slogan akak. Hehe~ Semoga suka ya! ;)

p/s: Nak juga letak awan. Cuba tengok brooch dia tu, lel~
p/s: Untuk followers #123 punya lain kali ya, huhu~ T^T
Read More

20141027

Segmen Blogger Cergas dan Santai

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


//Klik sini untuk join.

Okey, saya dijemput oleh tuan blog untuk join segmen ni. Baca macam best saja~ Untuk join, korang diberi pilihan untuk jawab tiga soalan. Asalnya saya tak mahu, sebab nombor 1 tak tahu nak jawab apa.. Tapi yang lain boleh jawab.. So, yeah. =D [Even I pun bukan 'cergas' (aktif) sangat~ :3]

1. Lagu/Movie/Novel kegemaran [currently]

Apa Khabar - Joe Flizzow feat. SonaOne

Kenapa? sebab terasa kasih sayang beliau pada rakannya (Malique) even I tak kenal Malique ni, tapi tetap dapat selami. Segala kenangan mereka bersama.. Cuba dengar, fahamkan liriknya. Terutama sekali;
"Kadang kala waktu berhenti, ku toleh ke sisi, engkau tiada di sampingku.. Tapi lebih seringkali, bertemu dalam mimpi, semuka dengan sahabatku.."

2. Suggestkan satu link blog kegemaran.

Tentulah nurainahanis.blogspot.com! Bagi yang membaca entri-entri sebelum ni, mesti perasan dah banyak kali mention link blog dia. Nampak sangat tak ada kawan lain, hoho. *0*

Kenapa mesti lawat? Cuba klik link tu dulu.. Baca satu dua entri, mesti terus addicted! Huhu, that's how I got involved tahu~ =3=

3. Entri yang paling 'berilmiah' yang pernah dipost. :p

Actually ni yang paling malu nak share. Bukan sebab tiada, cuma.. Pernahlah sekali up entri fasal motivasi. Tapi perkataan berterabur. Entah orang faham entah tidak. Tak apa, cer try baca dulu. :p >KLIK SINI<


Okey, siap! ^_^

Read More

Liebster Award #11 - Wani Si Ulat Buku

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Liebster lagi, hoyeh!~ ^_^ Kebetulan pula masa tag dengan yang sebelum ni lebih kurang sama (selang berapa hari saja. :3). Ditag oleh Wani Si Ulat Buku. Clap clap! :)


Mention the person who nominated you with a link to their blog.
answer the 11 questions asked.
nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
create 11 of your own questions for them to answer.
notify your nominee.

1.Apakah hobi anda?
Banyak.. Tak muat nak tulis sini. :D


2.Nyatakan 3 buah lagu kegemaran anda.
Juga banyak~ Dan sedang mood malas untuk pilih. Sorry! ><


3.Apakah warna kegemaran anda?
Warna pastel, yang cerah-cerah dan sedap mata memandang. :)

4.Apakah tujuan anda berblogging?
Entahlah, dah lupa. :p


5.Nyatakan 2 blog kegemaran anda.
http://nurainahanis.blogspot.com/
http://wanaseoby.blogspot.com/ [Blog beliau baru bertukar rupa! ^_^]
Hentam sajalah labu~ :p Blog yang banyak tutorial juga pilih! XD


6.Apakah perkara paling lucu yang pernah berlaku pada anda?

Ayok! Tak ingatlah~ :3


7.Apakah pandangan anda terhadap blog saya?
Biru~ ^_^


8.Anda berasal dari negeri mana?
Pahang~


9.Nyatakan 5 fakta tentang diri anda.
Suka tidur, tak pandai buat kawan, suka berangan, suka haiwan dan tak suka serangga & kumbang. Hah, cukup lima! =3=


10.Kalau anda memenangi duit berjumlah 1 juta,apakah yang anda belanjakan dengan duit itu?
Mula-mula simpan dalam bank separuh, separuh lagi renovate rumah dan bercuti. Yeah! :D (y)


11.Apakah makanan kegemaran anda?
Tempe forever and ever!! :DD


p/s: Maaf jawapan kurang memuaskan. TT^TT



-The End-

Read More

Liebster Award #10 - Fara_nym

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Ditag oleh Kak Fara_nym ShdwFang Boboiboy~ ^_^ Tapi kalau nak pendek panggil kak Fara saja. :p Haha, okey.. *cough, cough*


あ. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
い. Answer the 11 questions asked.
う.  Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
え. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee.

あ.  Have you ever feel like 'you' were abandoned?
All the time. Well~ I ni sensetif orangnya. :3



い. What do you want? (hountouni want * nak sangat)

Too many lah~ Tapi rasanya yang I nak sangat sekarang,.. Siapkan manuskripppp~ T^T (Tapi tak siap-siap. Sempat pula main tag-tag. :p) 



う.  You already seen my blog right? What do you think of me?
Oh, maksudnya first impression? Hmm~ Otaku. Kemas. Kretif~ ^_^ [Dah jujur sehabis jujur dah ni. :p]



え. How did  you express your feelings?
Paling senang, through writing lah. I mean, I cakap pun selalu berterabur. Tapi bila menaip, jadi bahasa sastera pula. Aik? :p



か. What do you think if an otaku meet a kpoper and a directioner?
Muahaha~ I see what you mean there. =3 Clashes, of course. Masing-masing nak memenangkan idola (Okey, mungkin tak sesuai digunakan untuk otaku. '-') masing-masing.


Nasib baik I tengah-tengah. Otaku 15%, Kpoper 20%, Directioner 5% (Adalah minat sikit~) dan selebihnya adalah saya. ^_^


き. Do you Love to draw? if you do, why? if you don't then why?
Yes. Sebab waktu menconteng tu seolah-olah membebaskan segala kekusutan di otak. Jari bergerak sendiri. If you like me, you know what I mean. ;)


く. Babies or children ? which one do you most prefer to take care of? Why?
Tak nak jawab soalan ni boleh? T^T Don't like both. Too hard to handle. But if I had to choose one, I'd prefer children lah. Sebab baby tak pandai cakap. Tak tahu apa yang dia nak. '-'



け. Type of song that you like?
Sweet, dan santai~ Tidak terlalu slow, dan tidak terlalu rancak. Macam piano dan lagu-lagu Juniel. ^_^ (Act, hampir semua lagu dia taste I. Don't know why. I recommend, Babo (Fool)~ ;))



こ. Whats on your mind right now? (random. no thinking on this time) Honest please~
Blank. Really. '-'



さ. If you have 'travel' all of my blog, since when I'm an Otaku? If you don't, what was your expression and thought when the first time you took a look of my blog?
Entahlah~ :p Sorry. Sudah dijawab di soalan nombor 3. (^_^')



し. What type of my blog when the first time you get in.(zaman purple dulu / zaman hijau skang ni). What do you think of my blog. Comment my blog ..Onegai! (please) and be Honest please~
Sebenarnya kali pertama singgah bukan kali pertama. Sebelum bergelar Blogger dah pernah jenguk~ Waktu tu purple tak silap saya.

Kemudian terjumpa lagi sekali, at that time pakai skin Hiatus. Thennn barulah jenguk secara aktif ketika sedang guna theme sekarang~ ^_^ (Hoho, harap faham penjelasan yang berbelit tu. -_-')

Comment? I don't really know how to comment actually. Simple, ringan,.. Cuma warna tema yang agak suram. :) Oh ya, dan lagu itu agak membingitkan telinga. Sorry! ><

-The End-

Read More

20141022

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Another review segment! >_< Nampak sangat budak seorang ni nak sangat direview kan? =P Memanglah hari tu dah pernah kena sekali, tapi beliau review semua orang. Jadi, tumpuan kurang pada blog ni. 

//Klik sini untuk join.


Segment Blog Review by Sally Samsaiman ni akan review 5 peserta bertuah sahaja. Jadi, tumpuan lebih pada mereka yang menanglah, tak gitu? =3 Owner blog ni ada 1500+  followers tahu! Kemungkinan pageview meningkat secara mendadak (jika menang) amat tinggi~ ^_^ 

Tuan blog akan guna khidmat random.org, jadi semua orang berpeluang untuk direview! ;) Segmen ini akan berlangsung dari 21 Oktober hingga 11:59 p.m. (waktu Malaysia) 26 Oktober 2014. Oh sekejap saja! Baik join cepat sebelum terlambat! ;D

Read More

20141021

Art Trade: Ain Nadia Syahmina

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Anda-anda yang dah baca tajuk mesti tahu entri kali ni untuk apa kan? Mungkin ada yang dah bosan asyik-asyik doodle~ Hehe. =3 Tadi tengok Cbox, terjumpa mesej ni...


Saya pun fikir.. Eh bila masa minta beliau art trade ya? (Sambil garu kepala Tak pun. Saja meng'gramatis'kan. Lel.) Well~ saya memang seorang yang pelupa tahap nenek! Then, baru teringat.

Waktu mula-mula pandai meng-art trade dulu, semua orang pergi tanya. Cehh~ Nampak tak ke'excited'an waktu dulu? Setiap kali jumpa blog doodler, tanya untuk art trade. Huhu, biasalah, newbie waktu tu (Macamlah sekarang dah apprentice sangat! =_=)

Okey, sudah cukup cukup sudah. Cukup sampai di sini saja. Macam biasa; nak panjangkan entri, saya tunjukkan proses pembuatan doodle untuk kak Syaina~ ^_^



Kalau aku tahu siapa yang save tanpa kebenaran, siap kau! =_=
p/s: Try cara lain pula untuk gambar art trade~ Cantik tak? ^_^

Update: Daripada kak Syaina! :)

Chibi wee~ ^_^

Read More

20141020

Art Trade: Wani Si Ulat Buku

Assalamualaikum and Peace be Upon You

Lama tak update nampak? Huhu, sorry~ Mood menaip dah ke laut, kemudian commit suicide dalam tu. Mambang melukis pula sentiasa mendampingi umpama bayang-bayang di dinihari.

Hah, tengok? Baru sekejap cuti menaip, dah muncul ayat-ayat mengarut. =_= Okay without further due, teruskan ke 
acara pertama, lari dalam guni proses pembuatan art trade kali ni, untuk Wani Si Ulat Buku. ;)





Dan.. hasilnya;

Harap Wani suka. :D Dan.. macam biasalah. Haram untuk disave (selain Wani, of course.)! 
Update: Daripada Wani~ ^_^

Kurusnya, huhu~ :)
Read More

20141017

SEGMEN REVIEW BLOG #1

Assalamualaikum and Peace be Upon You 

//Klik sini untuk join.


Disebabkan terlepas review Kak Nur As hari tu, join segmen ni pun bolehlah~ Nak sangat tahu, apa komen penjunjung blog ni. (Tapi tak pernah ada yang beritahu. T^T) Nasib baik ada segmen review blog yang dianjurkan oleh Rrsya Eyrdina ni. ;) (Saya pernah tag beliau untuk Liebster Award ok~ Hehe. :3)

Senang sangat syaratnya! Tak sampai 5 baris pun tahu! :D Lagi kata, kalau peserta kurang dari 50, beliau akan review semua peserta. Hoyeh! ^_^ Kalau lebih, kak Rrsya akan guna khidmat random.org. Tamat pada 19 Oktober 2014. Dua hari saja lagi, mari cepat-cepat join! ^_^
Read More

20141016

Art Trade: Fara_nym Boboiboy

Assalamualaikum and Peace be Upon You 

Nah, hope kak Fara suka. :D

p/s: Kali ni tak buat macam art trade selalu, yang ada proses pembuatan tu. Sebab nak siap secepat mungkin. Tak baik buat orang tertunggu-tunggu. :p Oleh itu, entri ni pun pendek saja. Huhu~ >,<

p/s(2): Sorry lambat siap. Saya stalk blog akak habis sampai lunyai dulu, baru start lukis. (Nak cari idea) :3


Kak Fara seorang boleh save k? ^_^

Update: Daripada kak Fara. :D
Kawaii! Macam tak percaya kak Fara yang lukis ni. Sebiji macam anime! :D Pixel art, hihi~ <3 Origatou gozaimasu onee-chan! ^_^


Read More

20141013

3000 Followers Giveaway

Assalamualaikum and Peace be Upon You 

//Klik sini untuk join.

Sebelum itu, saya mahu mengucapkan tahniah pada Cik Nad yang sudah mendapat 3000+ followers. :) Mesti susah untuk mencapai ke tahap itu kan? Saya doakan Cik Nad dapat mencapai target 5000 followers tak lama lagi, InshaALLAH. ^_^




Giveaway kali ni banyak hadiah woo~ Memang syarat dia banyak, tapi berbaloilah dengan hadiah yang juga banyak, kan? ^_^v Mari kita lihat..

Senarai Hadiah

Shawl/Tudung (9 pemenang)
Baju tshirt (1 pemenang)
Cash RM30 (1 pemenang)
Body Shop product (1 pemenang)
Fabric Brooch (5 pemenang)
Novel (1 pemenang)
Topup RM5 (4 pemenang)
Mask (7 pemenang)
Handmade Craft (2 pemenang)
Banner/Fansign (2 pemenang)


Macam best je hadiah-hadiahnya~ =3 Giveaway ini berlangsung dari 1 Oktober hingga 21 Oktober 2014. Masih banyak masa untuk join. Jangan malu, jangan segan. Mana tahu tiba ada hadiah tersangkut? =p Manalah tahu kan~ ^_^v
Read More

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Assalamualaikum and Peace be Upon You

Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More

20141012

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Assalamualaikum and Peace be Upon You


Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang bermula pada jam 9.30 pagi 9 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 28 Oktober 2014. Sepuluh blogger bertuah akan dipilih untuk memenangi Template Eksklusif untuk Bloglist dari cikkumbang.



Semua blogger dijemput untuk menyertai Giveaway ini sambil berkenalan sesama blogger.



Syarat-syarat penyertaan:



1. Follow Blog Sponsor



2. Like Fanpage Sponsor




3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang



4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish.



5. Make sure korang tinggalkan link entri di ruangan komen INI & nyatakan Bulan Kelahiran korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist mengikut Bulan Kelahiran plus boleh wish birthday nanti (x__X)



TARIKH TAMAT: 28 Oktober 2014


Giveaway 2014 Belog Cik Kumbang

Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.



Good luck!


p/s: Okey last! Mahu tidurlah ni. :3
Read More

Doodle Untuk Followers #100 - Cik Rose Cute

Assalamualaikum and Peace be Upon You


Dah buka internet awal-awal. Tapi waktu tu baru 99 followers. Kemudian, pergi lukis doodle apa tah sampaii berapa jam. Tengok-tengok internet balik.. Eh, dah 101 followers (waktu tu)? 


Dah lama rancang bila followers dah cecah 100, akan buat hadiah untuk followers nombor yang 'special'...Dan juga pemberi komen terbanyak setiap bulan. (Tapi yang tu tangguh dulu, sebab tak ramai orang yang sama komen. '--') 

Okey! Cukuplah intro yang meleret tu. Sekarang dirasmikan.. Doodle Untuk Followers! ^_^ Simple saja. Cuma follow blog ni, dan jika nombor anda special bagi saya, akan dapat doodle! Mudah kan? :3

Tapi! Itu tak adil untuk Blogger yang dah lama follow. Oleh itu, untuk siapa-siapa yang sudah siada asal follow tu, boleh dapat doodle free juga! Melalui art trade atau pengomen terbanyak setiap bulan.

----

And here, for Cik Rose Cute~ ^_^
Ini untuk Cik Rose Cute saja okey sayangs? Kalau aku tahu ada orang (selain Cik Rose Cute) save, siap kau! -_-   

Macam pelik saja kan? Huhu, terutama bahagian ros dia tu. :p Al-maklumlah, doodler seorang ni baru tahap newbie, tak pandai lukis ros. '--' Jadi, tampal sajalah bunga ros di PicMonkey tu~ >.< Inilah jadinya.
Apa-apa pun, harap Cik Rose Cute suka ya? ^_^ 

Terima kasih semua yang menyokong! :) Akhirnya.. Newbie ni sudah mencapai 100 followers! TT^TT Huu~ See you next time, InshaALLAH! *tata*

p/s: Sorry bahasa macam rush semacam. Tangan tengah letih sangat-sangat ni. Seharian mendoodle, dah lah tak makan lagi, huhu.

-tamat-

Read More

20141011

GIVEAWAY BIRTHDAY WE ALLS

Assalamualaikum and Peace be Upon You 

Okey! Giveaway pertama. Bersedialah anda-anda untuk diserang bertubi-tubi dengan entri giveaway~ ^_^ Yalah, giveaway kan jauh lebih mudah daripada Liebster Award? 

Giveaway ni senang sangat! Cuma email detail, buat entri.. Dan! Dapat hadiah~ :) (InshaALLAH, saya pun tak sure peraturan dia macam mana sebenarnya.) Mahu tahu lebih lanjut? Teruskan membaca ya? ^__________^v


//Klik sini untuk join.

Giveaway ini berlangsung dari 1 Oktober 2014  hingga 
30 September 2015. Wow, lama tu!~ Hampir setahun! Giveaway pertama untuk label Giveaway 2015. :) Kata Acik Watie (tuan blog), InshaALLAH beliau akan buat Giveaway ni setiap tahun, sehingga beliau menghembuskan nafas terakhir. Projek Mega katanya!

Semua hadiah rakan-rakan businesswoman (Err, juga businessman? ><) Acik yang sponsor. Hadiah yang kecil sahaja, sebagai tanda persahabatan. Namun memori itu lebih penting dari hadiah kan? ^_^

Syaratnya senang sangat! Tak perlu follow blog/Instagram/Twitter banyak-banyak dan klik iklan semua tu. As easy as ABC! Jadi marilah bersama-sama support projek mega Acik ni. =)

Birthday: 2 Oktober 2002
Read More

Liebster Award #9 - Cik Yaya a.k.a. Nadia

Assalamualaikum and Peace be Upon You

Ucapan terima kasih ditujukan kepada Cik Yaya a.k.a. Nadia!~ ^_^ *clap, clap* Yang ni last. Finally! Lepas ni langsaikan hutang untuk giveaway pula. Kemudian, sudah boleh mula menulis manuskrip, yeay!! :D



Anugerah Liebster dicalonkan untuk blogger yang pengikut adalah kurang daripada 500. Blog Nadia telah tersenarai untuk kategori Anugerah Liebster. Kemudian blogger yang Nadia calonkan dalam anugerah ini harus mengikuti peraturan yang diberikan dan ditetapkan dalam anugerah ini. Mereka ialah:
  • blogger yang dicalonkan oleh Nadia dengan link blog mereka.
  • menjawab 11 soalan dari Nadia.
  • Blogger tersebut perlu mencalonkan 11 blogger lain dengan pengikutnya
  • diberi nama yang lebih kecil tetapi dengan banyak potensi.
  • Blogger yang di tag perlu mencipta 11 soalan korang tersendiri untuk dijawab.
  • Senaraikan memberitahu penama blogger setelah korang siapkan soalan korang.

  1. Korang suka warna apa..? Kenapa..?
    Biru langit. Aman, damai dan sejuk saja tengok~ ^_^

  2. tempat percutian dalam Malaysia yang korang paling suka..?
    Tempat sejuk seperti Cameron Highlands, Genting Highlands dan apa-apa yang seangkatan dengannya. :D

  3. Hobi korang selain blogwalking..?
    Menulis, baca novel, dengar lagu..

  4. Korang suka hupdate belog guna smartphone @ lappy..?
    Laptop of course! Tambah pula, mana apa smartphone. '--'

  5. Korang suka makan vitamin tak...?
    Kalau ada, makan. Kalau tiada, tak mengapalah~ :)

  6. Pelakon Lelaki paling top sekarang yang buat korang berpinau mata..? siapa..?
    Err.. -,-

  7. Korang perasan tak drama2 sekarang semua dari novel..? Betulkan..?
    Yep. Dan kebanyakannya jalan cerita sama. Mula-mula benci, kena paksa kahwin, waktu dah bahagia ada orang tengah yang dengki pula, happy ending..

    Lepas tu mesti seorang budak kampung seorang orang bandar yang kaya dan mesti ada perempuan gedik punya. :| (Cerita Melayu ni dah macam cerita Indon dah. Klise.)

  8. Aktiviti paling korang suka buat bila diri Tension tahap gaban..?
    Senang, tidur.

  9. antara abang ngan kakak..? mana yang rapat..?
    Kakaklah~ ^_^

  10. Sukan paling kelakar.. korang rasa..?
    Eh. Emm.. Bila mereka mahu pecahkan rekod dunia yang bukan-bukan. Kelakarlah juga! :D (Sukan ke tu? -_-)

  11. Korang dah ada lesen memandu..? Lesen memandu apa yang korang ada..?
    Tak cukup umur lagilah~ :3

-tamat-
Read More

Liebster Award #8 - Musfirah Ahmad

Assalamualaikum and Peace be Upon You

Ditag oleh kak Musfirah~ ^_^ Atau lebih dikenali sebagai 270609. Erk? :3 Kak Musfirah buat dua entri; INI dan ITU. Part satu untuk soalan & jawapan, dan part 2 untuk tag orang, huhu. 


  • Mention the person who nominated you with a link to their blog 
  • Answer the 11 question asked
  • Nominate 11 other blogger with smaller following but with lots of potential
  • Create 11 your own question for them to answer
  • Notify your nominate

1. Nama penuh please?
Secret. :D (Setakat ni, akak seorang tahu nama sebenar dan alamat untuk hantar hadiah giveaway :3) Tapi nama penuh nama samaran (pun bolehh), Barniyah Ammara binti Abduh.



2. Stay mana?
Kuantan, Pahang. (Malaysia, Asia Tenggara, Asia, Bumi, Galaksi, Alam Semesta, Dunia!) :D

3. Nama boyfriend? Muhahahaha

Jung Yong Hwa. :3 Cett!


4. Berikan 3 tempat yang korang nak pergi
Sabah, Terengganu, dan.. Cameron Highlands. c: [Cuti dalam Malaysia dulu maa~]


5. Orang yang paling korang sayang
My big sis kot.


6. 5 sebab kenapa benci sekolah
Homework, cikgu marah, budak jahat (pembuli), tangga (Kenapa tiada lif? Lenguh kaki! -_-) dan leceh kena bangun pagi. :3
 
7. 5 sebab kenapa suka hang out
Sight-seeing, bebas,.. Err, yeah. -_-


8. 10 sebab kenapa suka stay rumah *soalan killer*
Internet, tidur, TV, selesa (tak payah jaga tingkah laku! :3), nyaman (erk?). Lagi.. Entahlah. '--'


9. Flip? Sandal? Atau Heels?
Kasut macam Crocs, yang tutup aurat dan tak perlu pakai stokin. :D


10. Ikan? Ketam? Sotong?
O_O Err.. ikan please. (Semua saya kurang gemar, kecuali ikan goreng.)


11. Misi anda untuk hidup nih?
Mencapai impian dan cita-cita! :)

-TAMAT-

Read More