20141128

Freebies: Chibi Muslimah {Part 1}

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Aduhh. Segan betullah. Segan sangat dengan para bloggers semua. Masih sudi lawat abandoned blog ni. Setiap hari mesti ada sahaja pending comments. 


Sorry, masih tiada mood untuk berblogging. Setiap kali cuba nak balas jejak, baru satu dua dah close tab. Then melukis atau main game. Hoho. -..- 

Mungkin sebab dah jumpa perkara yang lebih menarik untuk dibuat. Grr. :p Ngee~ Sebab dah terlukis ni, tak tahu nak buat apa,.. Nah freebies. ^v^

AMARAN UNTUK COPYCAT!! AKU TAK HALALKAN JIKA KAU AMBIL TANPA CREDIT! KAU TAK TAHU BETAPA SUSAHNYA LUKIS GUNA MOUSE 100%! -_-

(Bila nak dapat tablet ni.. Senang sikit kerja. T^T Ada yang sudi belanja tak? Cet~! ;p)



Biru

Coklat

Hijau

Kelabu

Kuning

Merah (Tapi macam pink je..)

Oren...?

Pink

Ungu

Credit: Corak tudung | Tutorial mata | Fesyen tudung
 

p/s: Kenapa nama entri ni part 1? Sebab aku ada save base dia, so nanti mungkin nanti aku akan buat freebies lain, tapi gaya sama. Faham tak? =3= Alah, maksudnya macam orang yang sama tukar-tukar bajulah~ =p

p/s(2): Kalau ambil jangan lupa komen ya. Nak tengok berapa ramai yang suka. ;)

p/s(3): Nak request warna pun boleh. Nanti, InshaALLAH kalau free aku update. =D
Read More

20141124

Artwork - My Sis' Vector

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


She's really annoying, big-headed, ego, and loves to sing Rude over and over, makes my ear aches. But above all, she's a really good listener. :)


Oh, and she's cute too! With pimples. :D (Even none of my family has it.) 

p/s: I know, why put watermark? It's not like anyone want to steal her photo. But, just in case~

p/s(2): Curi-curi update sementara dia sidai kain. =P

p/s(3): Mood berblogging masih ke laut. So,.. Wait for me untuk balas jejak okeyh? ;)

p/s(4): One more. She always berebut laptop with me. Oh, there she comes! Bye. 
Read More

20141121

Liebster Award #12 - Namy

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Zaman bila kak Namy bagi ni.. Baru nak jawab. Suka hutang lama-lama. =3= Eh, better late than never kan? :p



1. Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda
2. Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau. 
3. Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000. 

1. Antara Sahabat & Cinta siapa lebih Utama?

Keluarga. :p (Orang tanya A ke B dia jawab C. -_- Budak ni memang selalu macam ni. Maaf ya kak Namy!)

Sebab? Kalau sahabat.. jarang ada yang betul-betul sejati, berjanji sehidup semati. Jarang sangat!

Lagipun memang aku ni tak pandai berkawan. Susah sebanarnya nak jadi sahabat aku. :) (Maksud - kawan, sekadar orang yang tahu nama. Contoh, classmate. Sahabat, orang yang membuatkan kau selesa, dan be yourself bila dengan dia.)


Kenapa bukan cinta? >.< Actually aku tak pernah selesa kalau dengan lelaki. Walaupun dia ayah aku sendiri! Kalau berdua,.. Rasa lain macam. Lol. -_- Jangan haraplah boleh bercinta. Setakat tenung dari jauh bolehlah...

Nampak? Dua-dua tak boleh. So.. Keluarga je lah. I mean, the whole family. Not just men. :p

2. Ciri - ciri suami idaman?

Of course, yang boleh bimbing ke syurgalah, InshaALLAH. Er.. Terlalu awal bicang fasal hal ni. Rasa malu pula. Next question please! >///<

3. Candle light dinner bersama Hafiz Awan Nano atau Lee Kwang Soo, jika diberi pilihan?

Tak nak dua-dua. T^T (Lihat jawapan nombor 1.) Tapi kalau bukan candlelight dinner, I mean macam fan meeting biasa, I prefer Kwang Soo. :] Maklumlah, peminat tegar Running Man. Furthermore, he's gentleman, not arrogant nor ego, friendly, and funny. :)

4. Perempuan atau Lelaki yang lebih melecehkan?

Lelaki. Yelah, fikiran berbeza. Banyak perkara yang tak sependapat. But.. It depends jugaklah. Aku cakap mostly je tu.

5.  Filem Melayu, Hollywood atau Bollywood lebih awesome?

Aku tak suka tengok filem. Kalau tengok pun, aku tak ikut genre. Asal best, 'belasah' je lah. :p

6. Jika terjumpa RM10,000 dihadapan pintu rumah, apakah yang awak akan lakukan?

Bagi polis. ^_^ Mana tahu, kalau tuan punya duit tu pemurah dia bagi habuan sikit. :p (Terserlah ketidak-ikhlasan-nya di situ. Jangan tiru aksi ini di rumah, sekolah, tempat kerja mahupun stesen minyak.)

7. Ceritakan tentang rumah Idaman awak?

Ada swimming pool, great scenery, strategic place. :D Paling penting, mesti dengar azan dan bebas dari gangguan jin. Barulah isi rumah sentiasa harmoni dan jarang bergaduh. ;) (Ada ke orang bergaduh dengan barang? Ada, it's me. Huhu, lel.

Selalu bergaduh dengan laptop ni sebab sensitif sangat. Sekejap detect internet, sekejap tak. Padahal abang aku selamba je main internet depan aku yang tak dapat ni. Cis~!)

8. Jika saya seorang Perdana Menteri...?

Saya akan serah jawatan tu pada mereka yang lebih layak. :) Tak mahu ambil risiko, pegang jawatan yang banyak tanggungjawab. Risau jika tak laksanakan dengan baik, diterima hukuman di akhirat nanti. Lagipun perempuan mana boleh jadi pemimpin kan? :p

9. Saya tidak sabar untuk...?

Terbitkan novel sendiri!! >w< (Tapi budak ni tak pernah berusaha. Ikut musim pula. Selang 3 bulan baru aktif tulis manuskrip. Mana nak siap macam tu. -_-)

10. Sasaran hidup 10 tahun akan datang?

Sudah bergelar seorang novelistar yang berjaya. :] Dan harapnya dah ada rumah sendiri. :D

11. Teringin hidup berjiran dengan....?

Entahlah~ Asal bukan dengan penagih dadah/mat rempit/pelacur sudahlah. Semoga jiran itu juga tiada anak yang bising tengah malam. XD

Ok, done! And it's 5:17 in the morning now~ =p (Ketika ayat ini ditulis.)

p/s: Aku tak ikut syarat nombor 3 sebab sekarang dah lewat sangat. Tak sempat cari orang. Bunyi alarm kedengaran di setiap penjuru rumah. '-' Nak tutup laptop ni, sebelum orang perasan tak tidur lagi. >.< K bye.
 
Read More

20141116

Hello...?

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Dah berapa lama korang tak jumpa aku? Aku ada sebab yang kukuh lagikan konkrit mengalahkan tembok Basensei (typo k, typo). Kalau kata pergi homestay lagi nampak benar nipunya.

Act, senang je alasannya. TAK. A. DA. MOOD. Jelas? Sungguh mudah dan logik. Dah tak ada mood mahu berblogging. Nak buat macam mana? (Selamba badak sungguh. Tak rasa bersalah ke? Cis!)

Memang dah berapa minggu dah aku tak bukak soc-meds. Sungguh anti sosial. Jika sebelum ni tiap-tiap hari tak pernah miss daily gift dekat MCL & SC, now I'm REALLYYYYYYYY M-A-L-A-S!

Currently tengah addicted dengan game. Wakaka~ Harvest Moon SNES dan Fantage (Game budak. Eh, aku pun budak apa?). Dah berapa bulan kot tak layan makhluk ni. Sibuk study kononnya.


(Pst! Megimbau kenangan tu Harvest Moon SNES. My very first game ever! [I think?] 8/10 ^v^) Dah berapa dekad (sangat!) baru sambung main balik... Legendary! Sekarang ni pun tiga tab bukak Harvest Moon cheats. Nah bukti.


...Yep. This is my desktop...


Kalau anda anda anda yang bijak bestari mengalahkan kancil kelentong terbesar abad ini, mesti perasan dalam gambar tu pukul +- (lebih kurang) pukul 8, tapi entri ini dipublish pukul 11. Baru habis main Harvest Moon punya fasallah ni~ 

Akhirnya, aku dah besarkan rumah. T^T Tapi baru pertengahan summer year 1. Macam awal sangatlah pula nak kawin. (Aku mengorat Eve satu malam je! Sekarang dia punya hati dah 9/10. -..- Sangat mudah minah ni. [Tapi kena ikut panduan jugak])

Dah lah ternakan apa tak beli lagi. Jadi.. bulu birunya dah beli, cuma belum lamar dia lagi. Nak tunggu tahun kedualah..

Entri aku dah mula tak mesra pembaca. Macam diari yang aku sorang boleh faham je.. Haha, tak pandai menerangkan sungguh. Well, peace. =w=v

p/s: Sesetengah perkara memang aku tak pernah mention sebelum ni. Dan tak pernah beritahu pun aku buat. But..  Grr. Yeah. Whatsoever. Apakahhh.

p/s(2): Memang, entri kali ni pendek dan macam tiada hala tuju. Sebenarnya aku sengaja merepek, merapu rapan apa kebenda tapi bila baca balik macam.. Letihnya nak tulis. =_= Terus tekan publish! XD
Read More

20141109

Ke Mana DianeeyA Menghilang~?

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


//Ucap kat diri sendiri. Forever alone, kesian.

Dah berapa hari tak on ya? XD Ai 'mengembara' ke non-wifi Homestay @ Seremban lagi lah~ =p Tapi bukan homestay yang sama. Cuma objektifnya sama; melawat kakak yang baru bersalin.

-Bagi yang blur tak tahu apa yang dimaksudkan boleh rujuk entri ini dan ini-

Okay, make sense right? What can I say~? Sebagai anak bongsu mithali yang taat (Ceh~), terpaksalah ikut. Sorry tak beri amaran(?) awal-awal. Ai pun tak tahu actually. Tup tup kena kemas beg. '-'

Lagpun duduk di situ membolehkan ai fokus pada manuskrip yang mahu siap sebelum bulan November kononnya. Nah heart besar gedabak untuk korang yang still melawat walaupun tuan rumahnya pergi merantau ke negeri orang. >w< ~


Ini pun pukul 9:30 p.m. tadi baru balik. Then terus layan Liga Lawak Superstar. Tanpa mempedulikan malam yang dah tua dan hari persekolahan esok, terus taip entri. Mahu jelaskan pada readers yang disayangi (Jiwang sangat kau!)


-Student tak mithali ditected- 

K k k. Before my mum menjerit suruh budak imsomnia ni tidur, baik ai tutup laptop dulu. Nanti kena rampas lagi kang. >_< Esoklah ye ai pergi track balik my lovely visitors~! ツ

Tido tibo tido 

Read More

20141105

Segmen Bloglist November by Dilakazuha

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

//Klik sini untuk join

Semua syarat dah ikut awal-awal, rugilah tak join, ye dak? 
Untung-untung masuk bloglist. Hehe~ ^_^

Tarikh tutup: 7 November 2014
Read More

20141104

Vector Untuk Top Commenter October - Aina Akmal

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Wakaka~ Dah 4 haribulan baru umum Top Commenters October. =3= Mianhe. Baru-baru ni sibuk bangat sih! Maklumlah, kakak baru bersalin.

So.. Top 5 Commenters October ialah; 


Kak Nana,
Kak Gee,
Wani, 
Kak Yun Sing,.. 
Dan kak Fara


(Semua yang URL dah hafal! XD Kebetulan kah?~)

Ikutkan hati, mahu sahaja buat hadiah untuk kelima-lima sekali. Tapi keutamaan sekarang untuk kak Nana dulu. Yalah, dia yang terbanyak komen~ Mungkin nanti ai buat untuk pengomen yang lain pula. ;)

(Jangan salahkan daku selalu me'mention' namamu. Engkau yang memaksa diriku berbuat begitu. Huhu. T_T) [Rasanya kalau ada Label Aina Akmal dah banyak dah ni. =p)

2 November hari tu dah minta kak Nana hantar gambar untuk divector. Dia kasi gambar jantan pulok~ Terpaksalah den tenung gambarnya lama-lama. T_T

-Yang ori tanpa watermark punya dah email ya. ;)-



Tolongg sangat-sangat jangan culik. He's mine! curi. The vector is mine! >_< Susah gila kot. terutama bahagian rambut dia tu. T^T

Memang lagi susah daripada buat doodle. Tapi lebih senang mungkin? Huahaha dah berbelit dah. I mean, kalau buat doodle, banyak step.

Mula-mula kena cari idea. Fikirkan pose. Warna dan sebagainya. Tapi kalau vector, just lukis balik. Haa cenggitulah.

Cuma.. tu lah. Masa lebih lama. Nak dekat 12 jam rasanya. Seharian tenung gambar si mamat ni je. Nasib tak ada orang nampak. Kalau tak mesti ingat I angau. Padahal nama pun tak tahu. Wahai kak Nana, inikah Donghae yang selalu disebutkan?~

Okey tak tahu nak taip apa dah. Tata! XD

Read More

20141101

1st Segmen: Blogwalking bersama-sama by Khairunnisa Hassan

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

Another blogwalking segment! Hehe~ ^w^ 

//Klik sini untuk join.

Sonang yo syaratnya~ (I orang Pahang k. Saja nak try cakap Nogori. n_n Hogoh Pahang hogoh! [Cis, mentang-mentang bola malam ni. =P]) 

Bermula dari 1 November
hingga 1 Desember 2014

p/s: Entri pertama untuk label Segmen Disember 2014~
Read More

Segmen Blogwalking By IJ #1

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌


Memang ramai Bloggers buat segmen hari ni. Maklumlah, 1 November. (That reminds me. Lepas siap join semua segmen kena buat doodle untuk Top Commenters October pula! ><) Permulaan bulan hingga pertengahan/akhir bulan lagi senang nak kira.

Okey, cukuplah permulaan yang merapu mapu tu! Kali ni join segmen blogwalking oleh Iris Jasmine yang pertama. Jom ramai-ramai support segmen pertama beliau! Manalah tahu, nanti beliau buat giveaway pula kan? Hehe~


KLIK BANNER YANG CANTIK NI UNTUK JOIN ^_^

Segmen ini tamat pada 14 November 2014. Bermaksud, berlangsung selama 14 hari yang bersamaan dengan 2 minggu. Elok benarlah tempoh untuk berblogwalking~

Oh ya! Ini bukan segmen blogwalking semata-mata ya! Ada hadiah juga~ Dipilih melalui random.org. Adil bagi semua orang!

Pemenang pertama akan dapat topup RM20 dan pemenang kedua & ketiga akan dapat topup RM10 setiap seorang. Kira banyaklah tu. Boleh korang bergayut dengan phone lama-lama kan? Maklumlah dapat topup free. :p

Baik, mari join beramai-ramai! =D
Read More

Segmen Blogwalking By DayangDeno #2

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

//Klik sini untuk join

Bagi Blogger yang banyak join giveaway, pasti perasan nama ini selalu muncul kan? Dayang Deno. Lebih-lebih lagi giveaway yang popular-popular. Selalunya beliau selalu sponser doodle atau vector. Perasan? ;)

Bila tengok di Blogger Dashboard.. Dah ramai sangat join segmen ni. Saya pun peliklah, segmen blogwalking biasa selalunya tiadalah ramai orang join secara mendadak. Bila baca syarat-syaratnya.. Oh patutlah.

Dua peserta bertuah bakal menerima doodle art rupanya! =D Doodle kak Deno memang osem-osem. Baru-baru ni beliau banyak post fasal doodle. Sampai buku rawatan pun di'doodle' sekali! :p

Untung, untung.. Siapa yang dapat hadiahnya. Cuba tengok gambar di bawah. Cantik gila kan? Inilah contoh hadiahnya~




Deno akan sketch, then akan ada nama pemenang di tengah2.. Kemudian, drawing akan deno laminate dan pos pada pemenang. Khas untuk dua orang pemenang bertuah ^_^ 
**Pemenang akan dipilih menggunakan **random.org 

 
[Copy paste dari SINI]


Pemenang akan dipilih melalui random.org. Semua orang berpeluang menang! Tak rugi pun join. Untung-untung, korang dapat doodle art tu. Boleh gantung dalam bilik ke~ ^_^ Jadi hiasan.




**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 20 November 2014
Read More

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

KLIK BANNER UNTUK JOIN!!

Tamat 16.11.2014

Join cepat sebelum terlambat ;)

Read More