20151228

My Conversation with Outsiders About Malaysia and #2.6B

My every days in daily basis,.. Sebongies, of course. Lol. Every videos I watched I will leave a comment, even it's just a dot. (Although I never do that~) and somehow my comments that consists of Seventeen (obviously, it's their videos) become a complaint about our beloved prime minister.

It's been a while since the convo ended, but somehow it keeps bugging me to share this. With Malaysians. So, yeah. Here's the screenshots of my conversation with outsiders about Malaysia and #2.6B //Click for a bigger image\\






If you don't understand yet, here's the story: I was watching this video and at 7:05-7:18 (you can see it in the video above), Boo Seungkwan and Kwon Hoshi from Seventeen mentioned about the other member, (they have 13 freakin' members lol) Hong Joshua (Korean from Los Angeles, his Korean name is Hong Jisoo, which I mentioned in my first comment.) that have a swimming pool in his house back in USA.

In Malaysia, someone with swimming pool is considered rich isn't it? So that's what I commenting about. (This Z.Ra Rawr person is Malaysian btw XD I found out about it in another comment section where 'Malaysians fan united' :p) Then come a bunch of foreigners saying it's not that expensive in their country. Then I and the other Malaysian start talking about the situation here, in Malaysia. 

After talking about mostly everything, the outsiders admits the situation here is worse and the 'what kind of prime minister is that' XD Well, not a very nice statement to promote our country, huh?

I'm just feeling like sharing this, not that I want to start a war or anything. It's up to you to view this situation as you want. -Peace out-

Read More

20151130

Donut rid dis plz #LoLiKittyStyle

Long story-short, long story-short, hello earthlings. Oh and that one little alien Taehyung there~ *waves* Howdy and happy holidays. //For those celebrating(?). I'm not\\ 

BRO. YOU'RE TELLING ME, ALL THIS TIME MY BLOG'S TEMPLATE IS BLOGSKIN? AND IT'S THE UNEDITED ONE? STILL WITH THE OWNER'S NAME? ...Please tell me there's no one sees that. K, too late. Fine.

Too lazy to explain everything or where I'm going all this time bla bla bla. There are thing(s) for you, whoever reading this need to know.
  • It's been how many months already since my last post..? I want you to know. I've changed. My (nick)name is not Barniyah Ammara nor DianeeyA anymore. My personality and language (lol) changed. My life changed too. Okay it's maybe not THAT major but it's different now. But please keep in mind I'm still the same person c: 
  • ...Just maybe I won't remember you or what I've wrote all this time. And I don't want to look back those posts. I MAY not remember them, but I know it's not good~ =D 
  • By the time you read this, I've changed the template with the one I made months ago. Hopefully. //If I remember how,.. *sighs*
  • Removed chatbox (That's what you called it right? Lol) [Shout-out to everybody that puts ad link in my chatbox! Heyy you~  (͡° ͜ʖ ͡°)] IDK, it's not THAT important if I don't blogwalk right? AHAHHAHA
  • Umm, Youtube is my only friend now. And the only website that I REALLY open daily. //Along with What17Says. K you don't want to know that\\ I use Twitter[@DianeeyA] too but so far I only used if as a fangirling platform (U mad bro? (͡° ͜ʖ ͡°) (͡° ͜ʖ ͡°)) and DAT ONE FRIEND. OPEN WITH CAUTION UNLESS YOU WANNA SEE ME RAGING OVER SEVENTEEN AND MAMA XD
  • Slip into the diamonds life and jump off Mounteen. And those Sebongies. Since July 2k15. Okay I don't want to explain this one ;w;
  • Yeahhhhh that's why I don't need Blogger (and blog) anymore. Plus the lazy factor. IDK, I may use it one day. IF I ever becomes a novelist. You knoww~ That one blog MOST novelists have~ =w=;;
  • What else to say eh? Okay I'LL OFFICIALLY BE ON HIATUS AFTER THIS. Yahaaa. Goodbye. For at least until 2016, lol.
  • I love LoLiKitty-senpai so hence, the title. And those faces. Okay I've been affected by her. Meow. (͡° ͜ʖ ͡°)

--Bonus-- My newest art. [Only a few hours ago lel] if anyone cares. No? K.

    It seems like no matter how old we are we still love cute things (or human),.. Or maybe it just relate-able to females. Hmm

    LOW-QUALITY TABLET CAM. AHHAHAHA

    LOW QUALITY?? I'M THE BEST QUALITY
                         -BOOYONCE

    \|  ̄ヘ ̄|/ I'M OUT \|  ̄ヘ ̄|/

    Read More

    20150110

    Art Trade: Nabihah Ahmad

    Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

    Seperti yang diberitahu di entri yang lepas, aku berhasrat untuk ber'art-trade' dengan kak Nabihah Ahmad. Sebenarnya aku sudah lama stalk beliau, tunggu dia aktif. Kemudian bolehlah aku menunaikan hasrat suci murni yang sudah diperap sekian lama ini. Cenggitu. =3=

    Baik, tidak tahu apa yang patut dibebelkan di entri kali ini, straight to the point saja ya. (Sebenarnya aku sedang dalam mood kemalasan yang teramat untuk melakukan apa jua. Penat melukis seharian semalam pun belum habis lagi. =w= *I'm sleepy right now* Tak ada semangat langsung waktu menaip ni.)

    Rasa mahu tidurrrrrrr.. Dan hantar doodle ini esok. Tapi tak boleh. Cuti sekolah hampir habis. Di sesetengah negeri, esok sudah mula sekolah. Jadi, aku perlu beri awal sikit supaya kak Nabihah sempat balas sebelum bermulanya tahun yang panjangggggggggg~

    As always. ONLY FOR HER. *Sebenarnya ada ke yang nak ambil, buruk macam ni? =3=*

    Before that, this doodle seems familiar? Well~ Itulah doodle di header Kak Nabihah. Tidak ada niat untuk tiru pun pada awalnya. Cuma bila mahu meng'detailkan', baru sedar tiada idea untuk fesyennya. Dan rujuk balik lukisan asal (sketching), lebih kurang sama dengan header beliau. 

    Jadi~ Apa salahnya, kan? Bagi mereka yang belum tahu, ini header sis Nabihah. (Printscreen)



    Serius, sangatt comel~! Teringin mahu lukis macam ni, tapi tak mampu. Ngee~ ^w^ ♥

    ---

    Baik. sebenarnya idea asal mahu buat doodle itu termenung, dengan tangannya diletak di atas meja. Tapi bila mahu letak meja itu punyalah susah, sampai akhirnya buat macam ini saja. Letak tangannya atas kerusi. Mujurlah ada background macam ini. Huu~

    Yalah, bila drag kedepan sangat (Aku guna gambar saja. Malas mahu lukis. Ohoho.) tak nampak baju. Bila ke tepi sangat pun serba tak kena. Loteh den adjust tetap kurang memuaskan. 

    ---

    Ya, aku tahu, doodle ini tembam dan 'agak' gemuk. My big sis itu bila aku sudah mulai mewarna baru mahu beritahu. (Padahal dia sudah lama tengok) (Aku tak perasan kerana telah mengalami satu simptom di mana jika merenung terlalu lama ke arah sesuatu, semakin sukar untuk membezakannya. [Samada cantik atau tidak] Dalam komik Detective Conan kata 'keruntuhan imej'. >_<)

    Dah malaslah nak edit semula. So, sila redha ya sis. T^T

    Bagi background itu pula, aku amat beruntung kerana jumpa background yang sesuai. Aku pun tak sangka background sebegitu wujud. Hanya taip beberapa kata kunci, dan kaboom! Eh padanlah pula. =3

    ---

    Maaf entri yang membosankan. Aku terlalu malas dan mengantuk sekarang ni. Mahu cepat publish, dan tidurrrrrrrrrrr~ K bye. Hope you like it, sis Nabihah! ^^
    Read More

    20150105

    Art Trade: Munirah

    Assalamualaikum and Peace be Upon You ✌

    Entri pertama tahun 2015! Cis, dah 5 haribulan kot! =p Oh wait a minute. Something spring to my mind.

    HADIAH UNTUK TOP COMMENTER DISEMBER!? TT^TT

    Err.. Aku tak tengok lagi siapa last month punya top commenter. Emm. Pordon! Nanti k, bila dah kurang busy. =3= (Maklumlah nak masuk sekolah menengah dah. Oh nooooo)

    So.. Back to the title. Yes~! Finally, one of my favourite doodler art trade with me! ^w^

    Actually~ Dah lama minta. Tapi waktu tu tak tahu kak Munirah tengah SPM. Uhuk uhuk, sorry. >m< Kemudian, bila dia sudah habis SPM, aku pula yang kurang aktif. Hilang ke mana entah agaknya.

    Bila teringat, teruslah tanya sekali lagi. Aku lama tunggu tak dia balas-balas, ingatkan dia dah start hiatus balik. (Dia pernah kata 1 haribulan, start hiatus balik. Malu pula mahu tanya kenapa. Hehe. ;p) So, dengan 'muka-redha', main game (AGAIN, yep).



    Hari ni, buka ask.fm. Just curious~ When I saw her answer, I was like..

    Hoho. -..-

    Tapi tengok, dia sudah buat dulu. Di entri INI. Malu weh~ Sendiri yang minta, tapi orang di sana yang buat dulu. Siap minta maaf sebab lambat buat. I am the one who supposed to say sorry, 'cause she replied it two days ago. ._.

    Sudahlah kak Munirah kata, dia akan mula hiatus 6 haribulan, ESOK. Oh, how I wish she can see this before tomorrow.

    Bersalahhhh~ Cepat-cepat on laptop, and started sketching. Waktu tu lebih kurang dalam pukul 3? Pukul +- 9 baru siap. Lepas tu edit apa yang patut dan tadaa~ Siap pun. ^u^" *lap peluh*

    ---

    Okay, kalau awak awak malas nak klik link INI untuk terbang ke blog kak Munirah, di sini aku tampilkan doodle yang dia buat.

    Elsa yang pakai tudung dan tutup aurat. ^u^ Let it go, let it goooo~

    Hokay, so.. this is mine. For her. ONLY FOR HER!!


    Ini gambar HD, jadi mungkin lambat loading, sebagaimana lambatnya loading untuk aku upload gambar ni. -_- Mianhe mianhe hajima~

    Mari bercerita serba-serbi tentang aku punya. Nak dapat idea tersangat mudah, sebab kak Munirah sedia ada OC (Original Character) sendiri.

    Pakai tudung purple, baju hijau, seluar kuning, kasut hitam,.. Dan pegang berus (Termasuk ke?)

    Seperti selalu, waktu lukis mata paling lama. Nak blink-blink sangatlah kononya. Surprisingly, waktu mewarna senang dan cepat saja. Pelik tu. Selalu mewarna yang kedua lama selepas mata dia.

    (Perasan tak tangan kiri dia genggam? Sebab tak pandai buat jari. ;p)

    Ada yang pelik, kenapa bulan tak? =3= Hoho, Moonirah. Lagipun memang OC di profile picture pagenya pegang bulan kan? ;p

    Perkataan Art Trade tu pula kononnya dia yang tulis lah, tulis atas udara. Huhu.

    Setakat ini, memang art trade yang ni aku rasa aku lukis paling cantik. ^_^ Lepas ni nak art trade dengan kak Nabihah pulalah! nun <---- Faham tak? Ini muka!

    Okay. Till then.
    Read More